8 лесни съвета да се научите да говорите английски

  • Как да се научим ад говорим английски в 8 лесни стъпки

8 лесни съвета да се научите да говорите английски

razgovoren angliiski ezik

 

Искате ли да се научите да говорите английски наистина добре? Ето ви 8 лесни съвета, с които да придобиете изключителни умения:

1. Приемете, че английския е странен език

За съжаление има толкова много изключения, колкото правила в английски език. Лесно е да се затруднявате, когато се учите да говорите английски правилно, ако се опитвате да намерите причина за всичко. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е просто да запомните странните изключения и да продължите.

2. Потопете се в езика

Изучаването на английски за един час веднъж седмично обикновено не е достатъчно, за да се постигне реален напредък. Най-добрият начин бързо да подобрите английския си език е да практикувате поне няколко минути всеки ден. Предизвикайте себе си да слушате, четете и дори да кажете неща на английски, които ви се струват трудни. Ако искате да говорите английски свободно, трябва да го превърнете в съществена част от ежедневието си

3. Не гледайте на себе си като на ученик

Правилното отношение може да направи разликата между неуспеха и успеха. Престанете да мислите за себе си като някой, който учи английски, и започнете да мислите за себе си като за някой, който говори английски. Това е малка промяна, но ще ви накара да се чувствате по-уверени и да ви помогне да използвате английския, който вече знаете.

4. Запомнете, че отговорът е във въпроса

Слушайте внимателно, когато някой ви задава въпрос на английски и ще отговаряте перфектно всеки път. Английските въпроси са като огледала:

  • Does he…..? Yes, he does.
  • Can she….? Yes, she can.
  • Is it….? Yes, it is.

Ако някой ви задава въпрос и не сте сигурни как да отговорите, започнете да мислите за думите, използвани във въпроса. Човекът отсреща вече е казал повечето от думите, от които се нуждаете, за да отговорите.

5. Вземете повече от слушането

Когато слушате местни англоговорящи, може да е трудно да се разбере всяка дума, която се говори. Може да използват много думи, които не познавате, да говорят прекалено бързо или да имат силен акцент. Не се отчайвате, ако не можете да разберете всички думи, понякога е достатъчно, ако сте разбрали повечето или основното. Колкото повече слушате английска реч, толкова по – лесно ще става!

6. Използвайте го или го изгубвате!

Има изражение на английски: „Използвайте го или го изгубвайте“, което означава, че ако не упражнявате способности, може да ги забравите. Тази идея може да се използва, за да ви помогне да запомните новите думи. Най-добрият начин да запомните нова дума е да я използвате веднага, за да остане в паметта ви. Когато научите нова дума, опитайте се да я кажете няколко пъти в изречение през следващата седмица и никога няма да я забравите.

7. Научете и изучавайте фрази

Говоренето на английски език гладко означава да можете да изразявате своите мисли, чувства и идеи. Вашата цел е да говорите английски в пълни изречения, така че защо да не го изучавате в пълни изречения? Ще откриете, че английският език е по-полезен във вашия ежедневен живот, ако изучавате цели фрази, а не само лексика и глаголи. Започнете да мислите за фрази, които често използвате на родния си език, и след това ги научете на английски.

 

8. Не се страхувайте да правите грешки

Понякога може да е трудно всички тези правила и думи да се съчетаят в изречение. Не позволявайте на страха да не кажете нещо погрешно да ви пречи да говорите изобщо. Дори ако смятате, че правите грешка, продължавайте да говорите така или иначе. През повечето време хората ще разберат какво се опитвате да кажете, дори ако направите грешка.

 

 

Онлайн записванеИзбор на курс:

Ниво: