Стартира програма „Ваучери за заети лица“

 • програма Ваучери за заети лица

Стартира програма „Ваучери за заети лица“

На 15 юни стартира програмата „Ваучери за заети лица“.  В предишния програмен период по програма „Аз мога повече“ в Езиков център „Нов стандарт“ се обучиха над 1500 души, всеки от които премина три нива на езиково обучение. Новата програма „Ваучери за заети лица“ е насочена към лица с основно или средно образование. Целта е да се повиши тяхната квалификация.

За да кандидатствате за ваучер е необходимо да отговаряте на две условия:

 • Да имате завършено не по – високо от средно образование
 • Да работите на трудов договор извън държавната администрация

Ако отговаряте на тези условия, можете да вземете ваучер за обучение. Можете да кандидатствате по два начина – на място в ДБТ или в електронен вариант.

 1. Подаване на заявление на хартиен носител. Изтеглете ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПОДАВАНЕ НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ от тук, попълнете го и го подайте в Бюро по труда по месторабота или местоживеене. Можете да кандидатствате по програма „Ваучери за заети лица“ в работни дни между 8.30 и 17.00 часа. Към Заявлението се предоставят следните копия на документи, заверени лично с текст ”Вярно с оригинала“:
 • копие на документ за завършено образование
 • копие на документ за допълнителни квалификации и преминати обучения

СПИСЪК НА БЮРАТА ПО ТРУДА

2. В електронен вариант

Подаване на заявлението по електронен път. Попълнете ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ, прикачете копие на дипломата си от основното и/ или средното си образование и допълнителни сертификати и изпратете.

По програмата ще се финансират 85% от ваучера, останалите 15% се заплащат от курсистите преди започване на курса(105 лв.). Обучението е групово, не можете да използвате ваучера за индивидуално обучение. Предвидено е финансиране за 54 000 обучения. Срокът за прием на документи е до изчерпване на средствата.

Курсовете са съобразени с графика на работещия човек и се провеждат през седмицата вечер от 18,15 до 21,00 ч. или в събота и неделя предиобед. Обученията се провеждат на ул. Екзарх Йосиф 21, близо до Метростанция Сердика. Обучението е изцяло присъствено, не се допуска дистанционно обучение. Програмата позволява групите да са до 20 души, но ние ще сформираме малки групи от 4 до 10 души, за да бъде обучението ползотворно.

При нас можете да преминете последователни три нива на обучение по програма „Ваучери за заети лица“ по следните езици:

 • английски
 • немски
 • френски
 • испански
 • гръцки
 • турски

Можете да избирате от всички курсове по тези езици от нашия график. Разгледайте курсовете тук: ГРАФИК

Всички желаещи да се запишат в ниво, по – високо от А1(напълно начинаещи), е необходимо да направят входящ тест на място при нас или да получат теста по имейл. Пишете ни и ние ще ви изпратим теста напълно безплатно.

Можете да се свържете с нас по телефон или имейл по всяко време, за да си запазите място в избрания от вас курс и след това да подадете документите си за ваучер. Одобрението става до две седмици.

 

 

 

Онлайн записванеИзбор на курс:

Ниво: