Искате да изучавате португалски?

онлайн записване график на курсовете
Обучението по португалски език при нас е:

 

◊ С качество, доказано с акредитация;
◊ С предимството на опита, натрупан за 14 години чуждоезиково обучение;
◊ С висококвалифицирани преподаватели;
◊ С най-модерната система за обучение Português XXI
◊ С оригинален комплект учебни материали;
◊ Със сертификат за завършено ниво;

 

Единствено в Езиков център Нов стандарт курсовете по португалски език се провеждат по най – новата система на издателство Lidel – Português XXI.  Изданието излиза през 2012 година се отличава с атрактивен и модерен дизайн, съвременни тексове и актуални теми. Всеки курсист получава оригинален комплект от учебник, учебна тетрадка и диск. Учебникът е с цветни илюстрации, карти, диалози и много упражнения.

Ако вече сте учили португалски и не искате да започвате от началото, може да ни пишете и ние ще Ви изпратим безплатен ВХОДЯЩ ТЕСТ ПО ПОРТУГАЛСКИ.

Система на обучението по португалски език

Português XXI

Системата е разработена в три учебника, обхващащи нива от А1 до В1. Насочена е към активното изучаване на португалски език чрез развитието на разбирането и устната комуникация на учениците, чрез стимулирането на диалога и обмена на мнения, чрез писменото изразяване.

Комплектът за всяко ниво включва:

· Учебник  – съставен от 12 урока, които развиват базовите структури на устната и писмената реч чрез лингвистични, комуникативни, фонетични и граматични упражнения. На всеки 3 урока има преговор, целящ затвърждаването на придобитите в предните уроци знания.

· Учебна тетрадка – позволява на учениците допълнително да упражняват граматиката и лексиката от уроците и може да се използва вкъщи като материал за преговор.

· Аудио CD – съдържа записи на текстовете и диалозите от учебника и позволява подобряването на уменията  за слушане и произношение.

Курсове по португалски език – ниво А1

Хорариум – 2 курса по 60 учебни часа (А1.1 и А1.2)

Português XXIIniciação (А1)  – предназначен за курсисти без познания по езика. Това ниво покрива основната лексика и граматически структури, като постепенно подготвя учениците ефективно да се изразяват в сегашно, минало и бъдеще време. Учебникът е разделен в два модула по 60 учебни часа всеки.

Курсове по португалски език – ниво А2

Хорариум – 2 курса по 60 учебни часа (А2.1 и А2.2)

Português XXIElementar (А2) – предназначен за курсисти с базови познания по езика. Това ниво обхваща всички времена от изявителното наклонение. Съчетава се сериозният подбор на лексика чрез основните процеси на четене, слушане и разбиране и се практикува писането – изработване на собствени текстове по актуални теми. Учебникът е разделен в два модула по 60 учебни часа всеки.

Курсове по португалски език – ниво B1

Хорариум – 2 курса по 60 учебни часа (B1.1 и B1.2)

Português XXIIntermédio (В1) – предназначен за курсисти, които искат да задълбочат знанията си по езика. В това ниво се набляга на разговора и на разбирането на диалози, чрез дебати и размяна на мнения по актуални теми. Обръща се внимание на писмената реч и уменията за четене и разбиране на текстове. Учебникът е разделен в два модула по 60 учебни часа всеки.

индивидуално обучениеИндивидуалното обучение е подходящо за хора, които имат плаващо работно време или искат за по-кратък период да преминат определено ниво, а също и за тези, които искат да опреснят своите познания или да наблегнат на определен компонент от езика.

Обучавайки се индивидуално, можете да избирате между различни учебни системи в зависимост от Вашите нужди и желания, както и да се посъветвате с преподавател кой е най-подходящият за Вас вариант. Занятията се провеждат в удобно за Вас време. За записване е необходимо да се свържете с нас по телефон или e-mail два дни предварително.

Едно занятие е от минимум два учебни часа, като един учебен час (45 мин.) е 16 лв. Можете да си заплащате за всяко занятие отделно или да предплатите някой от посочените пакети.

Ако се наложи да отмените вече записан час, е необходимо да се свържете с нас един ден по-рано. В противен случай, дължите неустойка в размер на цената 1 учебен час.

 

Пакети за индивидуално обучение с бонус часове

ЕзикНивоБрой часове в пакетБрой курсистиСистемаДни и часове на провежданеЦена в лв. Запиши се онлайн и вземи бонус часовеПопитай за свободни часове
ПортугалскиA1-C120+2
бонус
за един човекпо изборв удобно за Вас време352 320
ПортугалскиA1-C130+4
бонус
за един човекпо изборв удобно за Вас време544 480
ПортугалскиA1-C120+2
бонус
за двама душипо изборв удобно за Вас време396 360
ПортугалскиA1-C130+4
бонус
за двама душипо изборв удобно за Вас време612 540
ПортугалскиA1-C120+2
бонус
за трима душипо изборв удобно за Вас време418 380
ПортугалскиA1-C130+4
бонус
за трима душипо изборв удобно за Вас време646 570

Цените са за стандартно обучение по португалски език, ако се интересувате от специализирано обучение, свържете се с нас за повече информация.

 

Освен за възрастни, предлагаме и индивидуални уроци по португалски за деца. Системата на обучение се определя в зависимост от възрастта и нивото на знания на детето. Заедно с използването на стандартните учебни помагала, занятията са съпътствани от забавни ролеви игри, изготвяне на проекти и различни упражнения.

Освен курсове по общ португалски език, предлагаме и специализирано обучение в индивидуална форма, насочено към заетите в различни професионални сфери, например медицина, търговия и др. Системата се подбира в зависимост от Вашите конкретни нужди, а фокусът се поставя върху усвояване на терминология, свързана с конкретната професия и сфера на дейност, както и разиграване на различни ситуации от работното ежедневие.

 

medicineSaúde, Medicina e Sociedade е учебник по медицински португалски, който се състои от 12 глави. В него, през призмата на социологията, са отразени последните новости в сферата на здравеопазването в Португалия и Бразилия. На вниманието на учащия се представят разнообразни и актуални теми от здравната област. Съдържа също библиография на португалски, която може да послужи като основа за обучение на завършили студенти и специализанти по медицина, социални и хуманитарни науки.

 

 

 

Direcção Comercial е практическо ръководство, представящо основните инструменти, свързани с търговската tradeдейност. Насочено е към студенти, преподаватели и търговски мениджъри, желаещи да задълбочат познанията си в тази сфера. Учебникът предлага различни стратегии за успех, например по-задълбочено познаване на клиента и нуждите му, като фактор, от който зависи способността на компаниите да създадат стойностен за него продукт.

Съдържанието включва организационна структура на продажбите, сформиране на успешни екипи, мотивиране и оценка на търговците, стимулиране на продажбите, подходи за стратегическо планиране.

Освен за общ португалски, при нас можете да се подготвяте за изпит за сертификат telc Português B1. Подготовката за сертификати се провежда индивидуално. Обучението е фокусирано върху запознаване с особеностите на формата на изпита и се упражняват всички отделни компоненти, включени в него, както и различни изпитни варианти с цел придобиване на необходимите умения за успешно полагане на изпита в реална обстановка.

Ако вече имате добро основно ниво на владеене на португалски език, то този изпит е точно за Вас. Той проверява основните езикови умения и може да бъде положен от всеки.

Да владеете езика на ниво В1 предполага да можете да общувате с прости изрази в ежедневни ситуации, когато пътувате или когато говорите на теми от личен характер. Можете да опишете преживявания, надежди и амбиции, както и да аргументирате мнението си. Като цяло, можете да използвате най-важните граматически структури правилно.

Изпитът се състои от писмена и устна част. Писменият изпит е с продължителност 2 часа и половина. Преди устната част, разполагате с 20 минути време за подготовка. Устният изпит може да се проведе в деня на писмения или в друг ден. Той трае 15 минути и обикновено се явявате заедно с друг кандидат.

Камелия Константинова

Родена в Ловеч, където завършва чуждоезикова  гимназия „Екзарх Йосиф І“ с преподаване на френски и английски език. Следва „Португалска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От септември  2010 г. до февруари 2011г. продължава своето обучение в  университет“Universidade de Évora“ в Евора, Португалия. Към екипа на езиков център „Нов Стандарт“ се присъеднява  през 2011 г.

Десислава Тимчева

Родена в град София, където завършва 138 СОУ “Васил Златарски“ с първи език английски и втори – испански. Следва „Португалска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. По време на следването си е одобрена да прекара един учебен семестър по програма “Еразъм“ в град Фаро, Португалия. Завършва Университета през 2014 година и започва работа в него като хоноруван асистент. Същата година се присъединява и към екипа на Нов Стандарт.