Защо да учим турски език?

  • 7 причини да учим турски език в езиков център Нов стандарт

Защо да учим турски език?

Защо да учим турски език?

Повечето от нас се чудят какво да правят през свободното си време. А защо не да се запишете на курс по турски език. Защо турски? Ето седем причини да изучавате този източен език:

Причина 1: Турският е фонетичен език!

След 1928г. турският език приема латинската азбука с няколко модифицирани букви. Подобно на останалите тюркски езици, турският е напълно фонетичен език, т.е. каквото чуете, това пишете и каквото видите, това четете. Така че забравете сложния английски правопис, буквосъчетанията в немския и затормозяващите правила за четене в романските езици. След като научите азбуката и произношението можете да четете почти всичко, което е написано на турски!

Причина 2: Език на бъдещето!

Според доклад на Британския съвет за „Езиците на бъдещето“, турският език се нарежда на девето място. Т.е. турският език е в топ 10 на езици на бъдещето. С бързо развиващата се икономика и над 70 милионния си пазар Турция представлява идеално място за развиване на бизнес в бъдеще!

Причина 3: Турция е страна на туризма!

Турция, като силна туристическа дестинация, предлага на своите посетители множество алтернативи: от безкрайните лазурни плажове на Средиземно море до спа-центрове и планински курорти. Туристите могат да изживеят историята на древните градове Ефес и Троя, да видят природните чудеса на Кападокия и Памуккале. И след дългите и изморителни обиколки, да седнете в една симпатична локанта и да си поръчате на турски – безценно!

Причина 4: Истанбул – градът на градовете!

Истанбул – най-големият град на Турция, представлява своеобразен мост между Изтока и Запада – буквално! Градът на контрастите, на ароматите, на цветовете, на музиката, на изкуството, на историята… Градът… Ученето на турски ще Ви помогне да се потопите по-дълбоко в вибрациите на този космополит!

Причина 5: Учите още 3 езика!

В лексикалния фонд на съвременния турски книжовен език все още живеят множество заемки от арабски, персийски, френски, италиански, гръцки и латински, а с навлизането на технологиите и от английски език. Когато учите турски език всъщност Вие си помагате в научаването и на други езици, а ако знаете някои от споменатите езици, то Вие знаете и малко турска лексика!

Причина 6:  Турската граматика!

В турския език няма граматичен род, няма правилни и неправилни глаголи, няма определителен и неопределителен член, няма броими и неброими съществителни имена! Т.е. в много отношения турската граматика е по-лесна от английската, немската, както и граматиката на славянските езици! Опитайте и се убедете!

Причина 7: Учете различни езици!

Ако знаете френски или испански, то непременно ще се опитате да научите още езици от романската група, защото са подобни и ще Ви е по-лесно! Опитайте нещо различно – турският език е представител на тюркското езиково семейство и по тип спада към аглутинативните езици (образуването на думи и форми на думите става единствено чрез прибавянето на наставки). Езиците от различните езикови семейства ще Ви дадат един нов, по-различен поглед над една различна култура!

КУРСОВЕ ПО ТУРСКИ ЕЗИК

 

Онлайн записванеИзбор на курс:

Ниво: